Със скандал в парламента БСП поиска оставката на Фандъкова заради починалото след токов удар дете

Първият час на парламентарния ден днес премина в процедурни хватки и караници заради случая с починалото след токов удар 16-годишно момче в София. БСП поиска, а ГЕРБ отказа изслушване на премиера Бойко Борисов и столичния кмет Йорданка Фандъкова по въпроса, за да се установи чия е отговорността. Накрая социалистите поискаха оставката на кмета.

Според Иван Ченчев от БСП досега няма нито една институция, която да даде отговор на това безумие, а оголеният кабел е олицетворение на озъбеното лице на управлението. Колегата му Георги Свиленски изрази мнението, че за това трябва да отговаря лидерът на ГЕРБ, тъй като имало информация, че захранваните от кабела обекти са на общински съветник от партията.

В отговор председателят на парламента Цвета Караянчева от ГЕРБ призова БСП да не си прави евтин пиар от трагедията. Депутати от управляващата партия разкритикуваха социалистите, че използват случая, а дори не знаят името на починалото дете.

Накрая БСП поиска оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Мотивът - някой трябва да поеме политическата отговорност за тази некомпетентност и корупция.

Социалистите обявиха, че българският народ заслужава обяснение и да знае кой е виновен за всички безобразия, които са свършени, а ГЕРБ крият премиера. Борисов не е бил в Народното събрание от април м.г., макар и БСП да са искали негови изслушвания по различни теми.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини