12 ранени и 188 арестувани на протест срещу ограниченията заради коронавируса в Букурещ

188 души са били отведени в полицията след снощния протест срещу епидемичните ограничения в Букурещ, съобщи днес началникът на букурещката дирекция на полицията Богдан Берекет, цитиран от Аджерпрес.

Директорът на жандармерията в Букурещ Йонел-Каталин Стегарою каза, че са били ранени 12 жандармеристи, от които трима са били откарани в болница, но не са се нуждаели от специални грижи или хоспитализация.

Отведените 188 души в момента се идентифицират и фотографират в полицията, ще им бъдат взети отпечатъци и повечето ще бъдат глобени, каза Берекет. В момента се налагат 222 глоби на обща стойност от над 200 хиляди леи (40 хиляди евро), осем от които на организаторите.

Според полицията по време на протестите са били нанесени щети на витрини, автобусни спирки и превозни средства. В прокуратурата ще бъдат внесени преписки за повдигане на криминални обвинения.

Директорът на жандармерията уточни, че протестите на някои места в центъра на Букурещ са изгубили мирния си характер снощи около полунощ. Демонстрантите са замеряли полицията с камъни и други предмети, с които са нанесли наранявания на служителите на реда, каза Стегарою.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Въ
    Възхитена
    5 0
    12:42, 30 мар 2021
    Браво на румънците! Така се прави! Затова Румъния е по-добре от нас икономически и демографски, хората там са будни и си отстояват правата. Протести също има и в други градове на Румъния. Време е и ние да се противопоставим на безумните мерки и си извоюваме обратно свободата.
Последни новини