Главният инспектор на Пентагона проучва действията на военните с НЛО

Главният инспектор на Пентагона проучва действията, предприети от военните, за да се справят с множеството наблюдения на НЛО през последните години, които са нарушили военното въздушно пространство, пише "Политико".

Разследването идва, когато Конгресът очаква публичен доклад, който трябва да се появи следващия месец, от множество агенции за национална сигурност по въпроса.

"Целта на тази оценка е да се определи степента, до която Министерството на отбраната е предприело действия по отношение на неидентифицирани въздушни феномени (UAP)", пише Рандолф Стоун, помощник генерален инспектор за оценки на космоса, разузнаването, инженерството и надзора, до ръководителите на военните клонове и други висши военни командири и началници на разузнаването.

"Можем да преразгледаме целта с напредването на оценката и ще разгледаме предложения от ръководството за допълнителни или преразгледани цели", добави тя.

Не е ясно кой е решил, че независимият надзорен орган на отдела трябва да поеме въпроса; офисът на IG не отговори веднага на искане за коментар.

IG традиционно разследва твърдения за неправомерни действия или оценява как Пентагонът и военните клонове се справят с чувствителни или други политически натоварени въпроси. Той може да генерира свои разследвания или често да отговаря на искания от податели на сигнали, служители на Пентагона или членове на Конгреса.

Миналата година Пентагонът създаде оперативна група за неидентифицирани въздушни феномени, за да събира информация за наблюдения на НЛО и да проучи произхода им.

Работната група играе основна роля при съставянето на доклада за Конгреса. Говорител на работната група не отговори веднага на искане за коментар по отделната оценка на IG.

Бивш висш служител на разузнаването в Пентагона, който лобира в Конгреса да предприеме повече действия по подобни наблюдения, заяви, че участието на IG е положителна стъпка за принуждаване на военните да се заемат по-сериозно с проблема.

"Разглежда се как е възможно ограниченото военно въздушно пространство да бъде рутинно нарушавано в продължение на месеци и години и никой не е информиран в Министерството на отбраната или в Конгреса, пълен провал на системата", коментира Кристофър Мелън, бивш заместник-помощник-секретар на защита за разузнаването.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини