17 °C

27 военнослужещи от Асеновград положиха военна клетва (снимки)

Изображение 1 от 5

  Заместник-кметът по хуманитарни дейности инженер Петър Петров присъства на полагането на официалната клетва от военнослужещите в Асеновград.

  „Поканата е доказателство за доброто съвместно сътрудничество между общината и Военно формирование 24490.

  Благодарим за оказаното уважение!

  Пожелавам успех и професионални постижения на военнослужещите, положили клетва днес“, каза лично пред подполковник Ташев заместник-кметът Петров.

  Ръководителят на военния полк в Асеновград, на свой ред, сподели, че тази традиция не се е провеждала дълги години.

  Ташев е решил да я възроди и отново да върне тържественото встъпване на военнослужещите в редиците на Военно формирование 24490.

  Днес военна клетва положиха общо 27 боеспособни мъже и жени. Всички се заклеха да служат на Република България, да я бранят с живота си и да защитават името й.

  „Прекрачвайки прага на 4-ти полк израснахме, станахме по-отговорни, научихме се да се справяме с армейските предизвикателства, които преодоляваме заедно, като едно цяло“, изрече в словото си, от името на своите колеги, редник Стоянова.

  От свое име и от името на колегите си, тя заяви, че военната служба за тях ще бъде огромна отговорност да бъдат добри професионалисти и безупречни военнослужещи.

  Подполковник Ташев също поздрави войниците, положили клетва днес. „Клетвата е символ, бъдете достойни за нея! Помнете и никога не забравяйте тази клетва!

  Уважаеми войници, нека днешната клетва Ви вдъхва сили за достойно изпълнение на войнския дълг в служба на нашия род и родина“, призова Ташев.

  Полагането на военната клетва премина в официална церемония, като всеки от новопостъпилите воини се закле и целуна знамето на армията в знак на почит и признателност.

  Последва тържествен марш, след което прозвуча и химнът на България.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 14.06.2021

  Последни новини