Мустафа Карадайъ в Кърджали: Служебното правителство счупи доверието в честността на изборите!

Изображение 1 от 4

    Служебното правителство счупи доверието в честността на изборите. Затова призовавам българските граждани да гласуват отговорно. Това заяви в Кърджали председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ,който е и кандидат за президент. Той упражни правото си на глас в 45 секция във СУ”П.Р.Славейков” точно в 8,17 минути.Председателят на ДПС бе дописан в избирателния списък.

    Карадайъ помоли член на Секционната избирателна комисия да го напътства как да гласува. След като упражни вота си той поясни: Секционните комисии са длъжни да подпомагат гражданите да упражнят правото си на глас. Мое право е да поискам от секционната комисия да ми помогне да гласувам. Това е право на всеки един български избирател.  Чрез вас журналистите искам да покажа, че не е трудно да се гласува машинно. Българските избиратели не са длъжни да знаят как да гласуват, комисиите би трябвало да им съдействат. Крадайъ допълни още, че българите заслужават отговорни политици, заслужават знаещи и можещи политици, държавници, политици с държавническо мислене и поведение.

    Карадайъ каза още, че изборите определят държавните органи, те от своя страна трябва да гарантират честността на вота. Всеки български гражданин трябва да гласува както е записано в Изборния кодекс. Там пише,че гласуването е задължително подчерта председателят на ДПС.

    Гласуването на Мустафа Карадайъ бе обект на засилено медийно внимание.Освен националните медии,той привлече интересът и на екипи на турски телевизии,сред които и държавната  ТРТ. Новината за неговото кандидатиране за президент днес е на първа страница в големите турски вестници "Хюриет" и "Милиет".

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Бъ
      българин
      5 0
      11:16, 14 ное 2021
      Да си отива в Родината!
    • 2
      Ха
      Хайде да не се излагаме
      6 0
      11:55, 14 ное 2021
      Да спират агитацията на майчен език с ДПС и без много хленчене
    • 3
      Фе
      фен
      2 0
      12:24, 14 ное 2021
      Това означава,да си седим дома.Да не мръзнем,по опашките,пред урните.
    • 4
      Па
      Паржу
      1 0
      12:48, 14 ное 2021
      Айде електромера, спри са ги марш на село
    • 5
      Ре
      РЕАЛИСТ
      1 0
      08:46, 15 ное 2021
      Този мераклия за парзидент,с олигофренна осанка какво показа.дпс е наистина етническа турска партия която само разделя обществото от окето ще пострадат най вече техния електорат -бедните и онеправдани хорица които не че им вярват но се страхуват от местните феодали които ги държат на синджирче. От дпс нищо не зависи в тази държава и за просперитета на техния електорат а само шепа дерибей-техни депутати кметове на разно постове които са все още печелят и живуркат, но 90 процента от този етнос мизерстват и ще понесат омразата на български народ който ги уважава все още. Цяла турция е ангажирана с тази избори.товна е груба намеса във вътреешните ни работи чрез техвите мекерета - карадаита цоневци и други и други хамелеони
    • 6
      По
      ПОМАКЛЪК
      0 -1
      14:18, 15 ное 2021
      Това кречетало от помашкия регион не си отиде там в тази затворена каста където му приляга а се движи в цивилизована среда която му е напълно нелогична. Карадайто добре че е начело на дпс няма турчин в страната по достоян от този българомохамеданин. Браво.
    • 7
      Ша
      ШАЛВАРОВ
      0 0
      08:46, 16 ное 2021
      Този пелтек - помаков наистина си въобрази че нещо повече от нищо.ходи като панаирджиска маймуна с заучени двадесет изречения които от неговите уста звучат толкова фалшиво.
      Да си отиде в гоцеделчевския помаклък и там най го прилягатам да им стане п а р з и д е н т. Добре го е писал по горе. Крещи като ………...
    • 8
      Ба
      Ба
      1 0
      13:27, 16 ное 2021
      Тоя ********* карадайъ е тотален олигофрен !!!
    • 9
      Па
      ПАТРИОТ
      0 0
      07:56, 18 ное 2021
      Този посредсдтвен развейпрах ще говори за честност на избори.е занимавайте обществото с дпс и турските мекерета.да си направят още друг сайт като 24 родопи и да си го четат и молят по цял ден. Раково израстък в нашето цивилизовано общество. Без влас и далавери ще се разпертушинят сами и ще ги изхвърлят техните лъжи лидери. Стадо което вярва че дпс може нещо положително да им донесе. Държавата е тази с българските партии които ви дават всичко което получават и българите. Онези от дупетатите и кметовете само ви манипулират за да живуркат те и техните отрочета а вие пасете като стадо безрасъдно
    Последни новини