Министър Сербезова: Отпадането на мерките не означава, че не си заслужава да се ваксинираме

Постепенното отпадане на мерките не би следвало да означава, че не си заслужава да се ваксинираме, каза министърът на здравеопазването Асена Сербезова на брифинг в Министерския съвет

Тя посочи, че  90 на сто от тези, на които се усложнява състоянието или губят битката с COVID-19, не са били ваксинирани. Ние се научаваме да живеем с този вирус и мерките и начинът, по който се справяме със заболяването, претърпява своята еволюция. Може да се надяваме за дълго време да няма вълна, добави министър Сербезова.

Усилията дават резултат в една несвършена система на здравеопазване, в система, в която има нерешени проблеми от десетки години, в която има недостиг на кадри – лекари и медицински сестри, искам да благодаря на лекарите, на сестрите, на фармацевтите, работещи "на първа линия" и на всички, заети в системата, каза министър Сербезова. Въпреки проблемите, успяха да мобилизират ресурсите и усилията., отбеляза тя. Кризата оголи редица несъвършенства на системата, но част от проблемите имат своето дългосрочно решение, за което сме възложили анализи, за да бъдат взети необходимите решения. Ваксинационното покритие се покачва, но е по-ниско от средното за ЕС, добави министърът. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ви
    вип
    6 0
    17:52, 21 фев 2022
    Оставка ! не си заслужава
Последни новини