Към 20 март 2022 г. може да прекратим зеления сертификат, заяви премиерът Кирил Петков

Успяхме да прогнозираме, че някъде към 20 март 2022 г. ще е възможно да прекратим всички ограничения в страната, произлизащи от зеления сертификат и той да остане единствено действащ в европейския регламент за пътуване. Това заяви премиерът Кирил Петков на пресконференция в Министерския съвет. 

„Както се вижда на картата на портала с регионите, червеният цвят отстъпва на жълтия. Влизаме цялата страна в етап две и етап три, като очакваме със скоростта, с която се движим по нашия модел, че ще стигнем и до етап едно в съвсем къс период. Това означава, че цяла България ще бъде в зелена зона“, коментира премиерът за развитието на епидемията у нас. 

„Искаме да отчетем, че успяхме да минем през тази Омикрон вълна без масово затваряне на училища и бизнеси. Това беше благодарение на методиката, която създадохме с целия отбор на базата на интензивни легла и на базата на модел, който изчисляваше реалните опасности за здравната система“, допълни още министър-председателят. Кирил Петков отчете положителното влияние на увеличените темпове на ваксинация в България, след като за 60 дни у нас са поставени около 800 хил. дози ваксина. „Ще продължим да стимулираме българите да се ваксинират“, коментира още той. Премиерът отправи благодарност и за лекарите на първа линия. 

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ки
    Кире
    4 0
    16:17, 21 фев 2022
    Кире, как така се сети ! И ако кажеш защо на 21 . 03. ще те призная за много "вещ". Това за първа пролет ли е или за бъзик. Да те питам, има ли и имало ли е фашизъм в България, а не в Канада. Видя ли губернатора-фашист в Канада какво направи. Пика на всички демократични ценнности. Направи и ти така.
    • :-
      :-D
      1 0
      20:01, 21 фев 2022
      От америка и европейския съюз така са му наредили на тази дата да отпадне зеленият сертификат. :-D
  • 2
    За
    Затишие
    0 -5
    16:18, 21 фев 2022
    Затишие пред БУРЯ!!! Гледайте какво ще става от ес... Виж коментара
    • Ке
      КекЗ
      3 -1
      18:43, 21 фев 2022
      Имам ваксина в любовен серум, инжектира се да не казвам къде.
  • 3
    До
    доктор Ох Боли
    1 0
    00:49, 22 фев 2022
    До края на м. Март Кирето може и да го няма на сцената!
Последни новини