Започват консултациите за съставяне на ОИК

Кметът на Асеновград кани представители на всички парламентарно представени партии и коалиции за провеждане на консултации за съставяне на Общинска избирателна комисия за изборите за президент, вицепрезидент, кметове и общински съветници.

Присъстващите трябва задължително да носят със себе си:

- Писмено предложение за състав на ОИК, което съдържа имената на предложените лица, ЕГН, длъжност в комисията, образование, специалност и партията или коалицията от партии, която ги предлага.

- Удостоверение за актуално правно състояние на партията към датата на насрочване на изборите или решение за образуване на коалиция от партии, с което се удостоверяват пълномощията на представляващия съответната партия или представляващите коалицията от партията лица.

- Пълномощно     от    представляващия    съответната    партия    или представляващите   коалицията   от   партии   лица,   в   случаите,   когато   в консултацията участват упълномощени лица.

- Копие от диплом за завършено образование или оригинал на уверение за завършено висше образование от съответното висше учебно заведение (в случай че все още няма издаден диплом) и декларация от всяко лице, предложено за член на ОИК, че отговаря на изискванията на чл.16,ал.2 от Изборния кодекс.
 
Горепосочени документи остават като неразделна част от протокола на консултациите и се изпращат с предложението на кмета на общината до Централната избирателна комисия.

Консултациите ще се продведат на 25 юли, понеделник, в 15 часа в зала № 305 в община Асеновград.
Изборният ден, както е известно, ще бъде 23 октомври.

 

 

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини