Гората в Чая изчезва след приключване на новия мост?

Снимка: Кирил Иванов, Фейсбук група "Нека спрем безумията на община Асеновград"

Започна дългоочакваното изграждане на новия пешеходния мост. И Слава Богу, защото състоянието му беше критично и представляваше съвсем реална опасност за гражданите.

Остава обаче проблемът с цялата саморасла гора, която дразни всички асеновградчани. От местната управа търсят възможности и варианти как непосредствено след приключване на новото съоръжение да се почисти и речното корито. Общината е сезирала различни ведомствени комисии в търсене на финансиране за по-скорошно премахване на храсто-дървесния килим насред реката. Отговор се очаква най-късно до края на месеца. Дори той да дойде по-бързо обаче, почистване не може да се започне - по договор мостът трябва да е готов до около 10 октомври, уточниха за asenovgrad.net от общинското ръководство.

Приключи ли изграждането на новото съоръжение в срок и окаже ли държавата навременно съдействие като осигури средства, изсичането може да започне веднага. Дали обаче всички тези условия ще се изпълня, предстои да видим. Във всеки случай темата е сред най-обсъжданите в различните асеноградски Фейсбук групи, което личи и от снимката към материала.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини