Спря изграждането на депото край Асеновград

Процедурата за избор на изпълнител на първи етап от градежа на депото "Капсида" е стопирана, заради депозирана жалба в Комисията за защита на конкуренцията от една от допуснатите в надпреварата фирми.

Жалбоподателят е Обединение "Сиконко Хидрострой" ДЗЗД, което е несъгласно с класирането от страна на конкурсната комисия. При оферта от близо 4 млн. и 800 хил. лв., каквато е била тази на "Сиконко", комисията класира първа "Монолит" - Хасково, чиято оферта бе с около 600 хил. лв. по-ниска.

Входящият номер на жалбата в КЗК е с дата 22 август.

Стойността на изграждането на регионалното депо за твърди битови отпадъци край Асеновград е около 6 млн., от които 2 млн. бяха преведени от РБюджет по сметката на общината. Офертите от участниците - освен "Сиконко" и Монолит" такива подадоха и АДКС и "Станилов", варираха между 4 млн. лв. и 5 млн. лв. Посочените от тях срокове на изпълнение варираха между 70 и 170 дни, но даваната от всички гаранция бе една и съща - 10 г.

Освен Асеновград общини-съдружници в "Капсида" са Първомай, Куклен, Садово и Лъки. На по-следващ етап е възможно присъединяването на Перущица и Кричим. С решение на асеновградския Общински съвет отпадъци на депото ще изхвърлят и "Цинкови покрития", КЦМ и "Агрия".

 

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини