Шокираща заменка на полицай №1 в Асеновград

Шефът на полицията в Асеновград от месец и половина е с нов адрес. Началникът на районното управление, което пряко отговаря за Катуница, е станал собственик на луксозен етаж от къща в пловдивското село Марково, твърди вестник “България днес”.

Заради множеството съмнителни бизнесмени, митничари и магистрати, които си вдигнаха палати там, Марково се прочу като пловдивският “Бевърли хилс”. Преди всички избори, то винаги е окупирано от данъчни, които проверяват произхода на средствата, с които са построени палатите.

Струващото стотици хиляди левове жилище е станало собственост на Запрян Стоянов в средата на миналата година. Справка в Имотния регистър показа, че 28 юли 2010 г. Стоянов и съпругата му Линди са направили странна заменка. Срещу очукан апартамент от 55 квадрата в панелното пловдивско гето “Тракия” семейството на полицейския бос се е сдобило с апартамент от 128 квадрата в село Марково. Освен три пъти по-голяма площ, разликата в цените е огромна. Докато панелката в “Тракия” струва около 500 евро за квадрат, то цените на имотите в баровското село не падат под 1200-1300 евро за квадратен метър.

Къщата, в която е имотът на Стоянов, е в сърцето на луксозното село, точно до парка. На двора полицейският шеф си е сложил голяма маса с няколко стола, а заседеният райграс е много добре поддържан.

Новината за собственика на имота по никакъв начин не изненадва хората на улица “Славейна”. Те разказват, че в същата къща живее лелята на Запрян Стоянов.

Шефът на полицията в Асеновград се прочу, след като в размирните дни след 23 август, когато кървавата драма в Катуница бе на път да подпали България, той бе на море със семейството си в Гърция. Няколко дни след убийството на Ангел Петров, майки от селото поискаха оставката на Запрян Стоянов на митинг в Асеновград. Те настояха МВР да извърши проверка дали той не е опънал чадър над фамилията на ромския бос Кирил Рашков.

Източник: newsmaker.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини