Асеновград пита премиера за Капсида и пътя Пловдив - Смолян

От седмица кметовете в Пловдивско трескаво отсяват своите най-нетърпящи отлагане питания към премиера и правителството. Така те ще обобщят пред Министерския съвет най-наболелите проблеми, касаещи региона. Въпросите им ще бъдат поставени на утрешното изнесено заседание на Кабинета, което ще се проведе в града под тепетата. Не прави изключение и асеновградският градоначалник, който вече е депозирал списъка си с въпроси. Сред тях се откроява финансирането на Регионалното депо за отпадъци в местността Капсида. За окончателното му изграждане са нужни още около 3 млн. и 600 хил. лв., за които няма яснота ще бъдат ли осигурени от държавата.

Друг проблем, който д-р Емил Караиванов ще представи на вниманието на премиера и министрите, е разширението на пътя Пловдив - Асеновград - Смолян. "Поради зачестилите пътно-транспортни произшествия по трасето, се интересуваме какъв е срокът за разширяването му и пускането му в експлоатация", съобщи пред журналисти кметът.

Поставен ще бъде и въпросът за общинските сгради със закрит статут, като например училищата в Конуш, Бачково и т.н., за които общината продължава да влага средства за охрана, макар да няма никаква възращаемост от тях. Причината е, че такива сгради е позволено да се ползват само по точно определено предназначение. Община Асеновград ще се поинтересува възможно ли е да ползва този вид собственост и за други, по-широки нужди, освен по досега действащия им образователен или културен статут, при положение, че институциите във въпросните сгради вече не съществуват.

Срещата на правителството и кметовете на пловдивски общини ще се проведе утре, 14 декември, в голямата заседателна зала на Областната управа.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини