Новини 16 01 2024

  • 00:00, 16 яну 2024 г.
  • 4405
  • 0
  • 0
Учители и ученици от Хасково недоволстват срещу промените за кандидатстване в медицинските специалности
Учители и ученици от Хасково недоволстват срещу новите промени за кандидатстване в медицинските специалности. В края на декември стана ясно, че балът на кандидат-студентите ще е от утроените оценки на изпитите и оценките по химия и биология от 9 и 10 клас. Според преподавателите тази промяна ще ощети много децата, които вече са завършили първи гимназиален етап.



АПИ: Поставяме светофар до "Холидей парка", докато бъде изградено кръгово кръстовище
Изграждането на светофар на пътя Хасково – Димитровград в района на бирената фабрика и новия търговски център е най-бързото решение за регулиране на трафика, докато бъде изградено кръгово кръстовище. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция пътна инфраструктура в отговор на запитване на еТВ.



Турски тираджия крие 3 кг. кокаин в якето си
Над 3 кг. кокаин откриха при проверка в товарен автомобил на ГП „Капитан Андреево“. Шофьорът е задържан. По случая е образувано досъдебно производство.



Данъчната кампания в Кърджали стартира без промяна в размера на налозите
Без промяна в размера на налозите стартира данъчната кампания за 2024-та година в община Кърджали. От местната администрация отчитат над 75% събираемост за миналата година.




Болницата в Кърджали се сдоби с нов високотехнологичен подвижен рентгенов апарат
Многопрофилната болница в Кърджали се сдоби с нов високотехнологичен подвижен рентгенов апарат. Придобивката е по проект на Министерството на здравеопазването.



С 5340 по-малко са болничните листове през миналата година в Смолянско
От тази година има съществена промяна по отношение на болничните. Работодателят вече плаща само първите два вместо три дни, останалите се поемат от Националния осигурителен институт. От там констатират, че издадените болнични листове в Смолянско намаляват.



По 1512 лева получиха пострадалите от бедствието в Смолян
Общо 63 лица и семейства, чиито домове пострадаха от ураганния вятър на 3-ти срещу 4-ти ноември, получиха помощ в размер на 1512 лева. Това съобщиха от Регионалната дирекция "Социално подпомагане" в Смолян. Средствата вече са изплатени.




Започва благотворителна кампания в помощ на 61-годишен мъж, който изгуби дома си при пожар
Започва благотворителна кампания в помощ на 61-годишен мъж, чиято къща изгоря при пожар в димитровградското село Горски извор. Пламъците са погълнали дома му и всички лични вещи на Никола Петков. Съселяните му стартират инициатива по събиране на средства, за да може той отново да има покрив над главата си.



Лаборатория в Германия изследва проби от гробницата в хасковското село Текето
Лаборатория в Германия изследва проби от гробницата край хасковското село Текето. Експертите работят върху материал от тяло, намерено в погребалното съоръжение. Очаква се резултатите да дадат подробности за мъжа, който е бил погребан там.




И тази година на 14 февруари браковете в Хасково ще са безплатни
За поредна година на 14-ти февруари – Деня на влюбените всички граждански бракове ще бъдат безплатни. Вече се приемат заявления в община Хасково. По традиция една от двойките ще бъде бракосъчетана от кмета Станислав Дечев.



Приемат предложения за носител на Националната литературна награда "П. Пенев"
Предложения за тазгодишен носител на Националната литературна награда „Пеньо Пенев“ започна да набира Община Димитровград. Документите се предават в деловодството до 20 февруари.



Григор Димитров стартира с победа на Откритото първенство на Австралия
Григор Димитров стартира с победа на Откритото първенство на Австралия. Хасковлията осъществи обрат срещу Мартон Фучович и се класира за втория кръг на турнира. Димитров спечели срещата с 3:1 сета.



9 отличия спечелиха каратистите на „Торнадо“ при участието си на турнир в Одрин
9 отличия спечелиха каратистите на „Торнадо“ при участието си на турнир в Одрин. Хасковлии стигнаха до 3 златни, 2 сребърни и 4 бронзови медала.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 29 04 2024
Новини 29 04 2024
преди 1 ден
Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 4 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 5 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 6 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 1 седмица
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини