Светофар по първокласния път между Димитровград и Хасково ще го направи опасен

  • 18:12, 17 яну 2024 г.
  • 5733
  • 0
  • 7
Днес в 17:00 часа недоволни граждани от Димитровград и Хасково се събраха за да алармират, че проектът на АПИ за светофар по първокласния път между двата града ще го направи опасен. Протестиращите от двата града бяха около 5 души, които искаха да изразят публично позицията си.
Според събралите се, поставянето на светофар по международния път ще бъде пълно безумие, както и проекто сумата за изграждането му, която е 450 000 лева без ДДС. Според тях светофарът, освен опасностите които ще създаде за преминаващите, ще създаде и огромни задръствания по натоварения път. Има евтино и бързо решение, заяви Георги Пеев, това е поставянето на мантинела между двете платна, което е най-сигурния начин, за да се възпрепятства опасния забранен завой, който предприемат част от водачите, за да си спестят обръщането на най-близкото кръгово.
Нарушаването на правилата за движение, чрез предприемане на забранен завой, са и предпоставката за инциденти в кръстовището, което налага предприемане на мерки за осигуряване на пътната безопасност в пътния участък.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Категории

Последни новини