Новини 18 01 2024

  • 00:00, 18 яну 2024 г.
  • 4593
  • 0
  • 0
Изграждат болнична хеликоптерна площадка в Хасково
Хеликоптерна площадка ще бъде изградена до Акушеро-гинекологичното отделение в Хасково. Днес експерти правиха оглед на терена, за да преценят дали е подходящ за кацене на вертолети. След реализацията на проекта многопрофилната болница в града ще стане част от общо 20 лечебни заведения в цялата страна, които ще разполагат с болнични летища.



15 процента са отсъстващите ученици в Смолянско, още не се налага грипна ваканция
От днес Смолян е в грипна епидемия. Данните на РЗИ сочат заболеваемост от 313 на 10 хиляди души. Около 15 процента са учениците, които отсъстват заради болест. Все още обаче не се налага обявяване на грипна ваканция.



Омбудсманът Диана Ковачева настоява извинителните бележки за ученици да станат безплатни
Няма сигнали за високи цени на извинителни бележки, които да са постъпили в Регионалната здравноосигурителна каса в Хасково. Издаването на документа при повечето лични лекари в града е между 2 и 5 лв., сочи проверка на еТВ. Омбудсманът Диана Ковачева настоява бележките да станат безплатни след сигнали от родители в София, заради завишени цени.



Блъснаха възрастна жена на пешеходна пътека в Хасково
Възрастна жена е била блъсната на пешеходна пътека днес сутринта в района на търговския център на бул.“Г.С.Раковски“ в Хасково. Тя е откарана в спешното отделение с хематом на главата и охлузни рани, без опасност за живота. На шофьора на автомобила е съставен акт.



Тежка катастрофа прати 27-годишен полицай в интензивното отделение
27-годишен полицай пострада при тежка катастрофа на пътя Смолян – Соколовци вчера следобед. Той е настанен в болница в областния град. Заради инцидента за часове бе затворен прохода Рожен.



Две коли се сблъскаха на стария път за Кърджали
При друга катастрофа две коли се удариха на стария път за Кърджали. При инцидента няма пострадали.



Протест срещу намерението да се изгради светофар на пътя Хасково-Димитровград
Протест срещу намерението на Агенция „Пърна инфраструктура“ да изгради светофар на пътя между Хасково и Димитровград. Недоволството бе организирано в социалните мрежи. Въпреки че то бе подкрепено от много хора, на пътя бе единствено бившият общински съветник Георги Пеев.



Оставиха в ареста мъжа, задържан с кокаин за над 1 000 000 лв
Оставиха за постоянно в ареста 38-годишния турски гражданин Мехмед Къшлак. Решението е на Окръжен съд- Хасково. Мъжът бе хванат да пренася през ГП „Капитан Андреево“ кокаин за над 1 000 000 лв.



370 души от област Кърджали са вписани в регистъра на НАП като хазартно уязвими
Близо 400 души от област Кърджали са били вписани в регистъра на Националната агенция по приходите като хазартно уязвими. Данните са за периода от декември 2022 г. до края на миналата година.



Част от отделите в РБ“Никола Вапцаров“ в Кърджали се ремонтират
Ремонт тече в Регионална библиотека “Никола Вапцаров“ в Кърджали. Обновяват се част от отделите на културната институция. Средствата за дейностите са от бюджета на библиотеката.



Две възпитанички на ЕГ на национален кръг на състезание по творческо писане на английски език
Две възпитанички на хасковската езикова гимназия са се класирали на националния кръг на състезание по творческо писане на английски език. Дарина Тонева и Валентина Динева от 11 клас са част от 126-те участници, които ще бъдат оценявани в последния етап на надпреварата.



На 18 януари православната църква почита паметта на Свети Атанасий Велики
На 18 януари православната църква почита паметта на Свети Атанасий Велики. По този повод в едноименната църква в Харманли бе отслужена литургия.



В Харманли честваха Освобождението на града от Османско иго
В Харманли честваха Освобождението на града от Османско иго. Официалната церемония бе край Руски паметник.



Григор Димитров се класира за трети кръг на Откритото първенство по тенис на Австралия
Григор Димитров се класира за трети кръг на Откритото първенство по тенис на Австралия. Във втория си мач хасковлията победи Танаси Кокинакис. Димитров спечели срещата с 3:1 сета. В следващия кръг българинът ще играе срещу Нуно Боржеш.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 29 04 2024
Новини 29 04 2024
преди 1 ден
Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 4 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 5 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 6 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 1 седмица
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини

Последни новини