Новини 19 01 2024

  • 00:00, 19 яну 2024 г.
  • 4794
  • 0
  • 0
Пренареждане на мандатите в ОбС след експертизата по делото за местните избори в Хасково
Партия „Възраждане“ може да получи още един мандат в хасковския общински съвет за сметка на Коалиция „България на регионите“. Това показва експертизата на вещите лица след повторното броене на бюлетините от местните избори. Днес адвокатът на 6-те партии и коалиции, които оспорваха вота в Административния съд в Хасково, поиска касиране на изборите.



Близки на пациент нападнаха лекар от хасковското Спешно отделение
Близки на пациент нападнаха лекар от Спешно отделение на хасковската многопрофилна болница. Инцидентът стана вчера вечерта. Агресията спрямо лекаря била отключена след като той направил забележка за силен шум в коридора. По случая е задържан 18-годишен младеж.



Трагедия в Смолян! Актрисата Емилия Ованесян загина при пожар
Известната актриса от Родопския драматичен театър Емилия Ованесян загина при пожар снощи в Смолян. Новината потресе целия град. Още четирима души са в болница, заради обгазяване.




Над 154,5 млн. лв. е бюджета на Хасково за тази година
Над 154 милиона и половина е бюджетът на Община Хасково за 2024 година. От местната администрация са заложили ръст с 6%. Предстои финансовата рамка да бъде подложена на обществено обсъждане следващата седмица.




Петима са кандидатите за началник на РУО-Хасково
Петима са кандидатите за началник на Регионалното управление на образованието. Измежду тях е директорът на Езиковата гимназия в Хасково Деян Янев. За поста ще се бори и временно изпълняващият длъжността началник Силвия Касабова. Сред кандидатите е и юристът на образователната структура в Хасково. Очаква се имената на всички участници в конкурса да бъдат официално обявени до 5 дни.



Болницата в Кърджали търси лекари специалисти за пет от своите отделения
Болницата в Кърджали търси лекари за пет от своите отделения. Една от основните причини е да бъде подмладен кадровия състав на лечебното заведение.



Хасково чества 146 години от Освобождението си от Османско иго
146 години от Освобождението си от Османско иго чества днес Хасково. Официалната церемония по поднасяне на венци и цветя се проведе пред паметника Морена в областния град. Тя започна с камбанен звън от храма „Успение на Пресвета Богородица“. Атмосфера вижте сега.



18-метров пилон издигнаха в хасковското село Конуш
18-метров пилон издигнаха в хасковското село Конуш. Предстои на него да бъде окачено националното знаме на България.



Бум на бебета от началото на годината в Смолян
В навечерието на Деня на родилната помощ в смолянската болница отчитат бум на бебета. От началото на годината до сега има 23 новородени. Това е повод за празник, смятат в Отделението по неонатология.



Бабинден отбелязаха в ТД"Г.Сапунаров"
Ритуалът "Подливане" бе пресъздаден в Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ в Хасково. С песни, изложба и много настроение потомците на тракийските българи отбелязаха празника Бабинден.




Приемат творби за участие в Националния конкурс за дебютна литература "'Южна пролет"
Община Хасково стартира приема на творби, които да вземат участие в 52-рия конкурс за дебютна литература „Южна пролет“. Той ще се проведе в рамките на 3 дни в края на месец април.



Изложба на наградени творци от бианале "Приятели на морето" гостуват в Димитровград
Изложба от картини от фонда на бургаската художествена галерия е подредена в галерия „Петко Чурчулиев“ в Димитровград. Експозицията включва част от наградените творби от подновеното издание на Националното бианале „Приятели на морето“ 2004-2022г.



Разселват интензивно елен лопатар в района на Кърджали, но бракониери създават проблеми
За последните шест години в района на Кърджали са разселени над 400 броя едър дивеч, основно елен лопатар. Тази година Ловно-рибарското дружество предвижда да увеличи популацията с още 40 животни. От организацията обаче споделят, че бракониери създават проблеми.



Утре „Саяна Хасково“ ще изиграе втората си контрола
Утре „Саяна Хасково“ ще изиграе втората си контрола. Тимът излиза срещу „Левски“ (Карлово).

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 30 04 2024
Новини 30 04 2024
преди 23 часа
Новини 29 04 2024
Новини 29 04 2024
преди 1 ден
Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 4 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 5 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 6 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини

Последни новини