26 °C

Партиите не се разбраха за състава на Областната избирателна комисия

На порведените консултации, под председателството на областния управител Здравко Димитров, партиите не можаха да се разберат за състава на РИК 17.

Димитров председателства консултациите относно предложенията за състава на Районна избирателна комисия за 16-ти избирателен район Пловдив и 17-ти избирателен район Пловдивски, в съответствие с изискването на чл. 60 от Изборния кодекс за провеждането на избори за народни представители на 26.03.2017 г.

В консултациите участваха представители на парламентарно представените партии и коалиции и партии и коалиции от партии, които имат членове в Европейския парламент, но не са парламентарно представени.

Областният управител Здравко Димитров призова да се изберат можещи хора с опит, които качествено да си свършат работата. „ Нека и на тези избори запазим добрия тон и покажем, че наистина сме в Европа, не само на думи, а и на дела“, заяви той.

16-ти и 17-ти избирателни района имат 11 мандата и Районната избирателна комисия трябва да се състои от 17 члена, заедно с председател, зам.-председател и секретар.

Квотите за отделните партии се определят съгласно мандатите на парламентарно представените политически сили - ГЕРБ - 6, Коалиция БСП Лява България – 3, ДПС – 2, Коалиция Реформаторски блок – 2, Коалиция Патриотичен фронт – 1, Коалиция България без цензура – 1, Атака – 1, Коалиция АБВ – 1.

Предложенията за състава на Районна избирателна комисия за 17-ти избирателен район Пловдивски бяха следните:

ГЕРБ – Илиян Иванов /председател/;

Коалиция БСП Лява България – Ваня Костадинова /председател/;

ДПС – Айтен Салим /секретар/;

Коалиция България без цензура – Антон Карагачлиев /зам.-председател/;

Атака – Иванка Милева /зам.-председател/;

АБВ – Людмила Антонова /секретар/

Коалиция Реформаторски блок / Стоян Янаджиев /зам.-председател или секретар/

Коалиция Патриотичен фронт – само членове.

От партия Атака подадоха възражение, което беше подкрепено и от представителите на Патриотичен фронт, във връзка с поисканото от Реформаторския блок зам.-председателско място, с мотива, че РБ са участвали в управлението и не е редно председателското и зам.-председателското място да са от коалиционни партньори. От Коалиция БСП Лява България също изтъкнаха, че нямат намерение да се отказват от искането си за председателското място и ще оставят решението за състава на комисията да бъде взето от ЦИК.

При проведените консултации не беше постигнат консенсус между политическите сили за състава на Районните избирателни комисии и това ще наложи вземането на решение от ЦИК, която да определи кой от излъчените кандидати ще заеме въпросните позиции.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Освободете се от напрежението, загърбете минали неприятности и гледайте с надежда напред. Очакват ви успехи, основите на които дълго са поставяни от вас. Благоприятни перспективи се очертават за работещите в областта на търговията и предприемачите. Бъдете внимателни при работа с документи. Добри новини.
04 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще успявате. Ще реализирате плановете си дори по-добре от предвиденото. Близък човек ще ви ангажира с проблем, по който едва ли ще можете да сте му полезни. Не позволявайте хорските приказки да променят отношението ви към определена личност, защото тя заслужава повече внимание и уважение.
04 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Обзети сте от творчески идеи, които горите от желание да споделите и осъществите. Предлага ви се чудесна възможност за изява. Ще се радвате на вниманието и обичта както на близките си, така и от страна на колеги и на хора, на които ще бъдете представени. Нова сърдечна тръпка ще ви разтърси и само вие знаете колко далеч искате да стигнете.
04 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще отделите повече време на работата си, служебна, делова, лична или обществена. Довеждате до край започната задача и това ви кара да прецизирате детайлите, в очакване на добри резултати. Благоприятно развитие на делови въпрос, касаещ и близките ви, свързан с имоти, дела или други начинания.
04 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще отбележите ново начало за бизнеса си или друга, обвързваща ви с перспективите си активност. Измежду нещата, които определяте за важни са професионалното ви утвърждаване и личния ви живот. За последното ще се погрижите повече, предвид растящите ви желания. Поява на нов човек в живота ви или подновяване на връзка с вече познат ще придобие по-дълбок смисъл за вас.
04 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Разнообразната работа днес, която ви налага общуването с много хора, може да ви изнерви. Старанието ви да сте изрядни във всичко, с което се заемете, често ще бъде проблемно, и то не по ваша вина. Можете да разчитате на помощта на близък приятел, който няма да ви подведе. Независимо от всичко бъдете усмихнати и сърдечни с другите.
04 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не всичко днес ще се подрежда според очакванията ви. Възможно де възникнат проблеми, чието решаване ще наложи компромиси от ваша страна. За да имате по-малко разочарования, ограничете контактите си до минимум. Бъдете уравновесени и резервирани към непознатите. Не парадирайте с успехите си. Ако го сторите може скоро горчиво да съжалявате.
04 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Привличат ви непознати неща и затова едва ли днес ще се задоволите с обичайните си занимания. Опитвате нещо нестандартно, което ще помните дълго. Едва ли е трудно да ви привлече човек на своя страна, тъй като сте в настроение и лесно се съгласявате с привлекателни идеи. Ако започвате нещо днес, непременно го довършете, защото иначе ще си създадете двойна работа.
04 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Радвате се на един полезен ден. Независимо от заниманията си ще запазите доброто си настроение и ще успеете да го предадете и на околните. Разбирате се чудесно с човек, който отдавна ви привлича и нищо чудно скоро отношенията ви да се задълбочат.
04 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Разтоварващи занимания ще ви помогнат да се освободите от натрупаното напрежение и ще подобрят настроението ви. Заобиколете се с обичани хора, с които чувствата ви са взаимни. Неочаквани новини ще ви зарадват. Решението ви да помогнете на някого е похвално и ви прави чест.
04 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако трябва наложете усилия за да намалите темпото и да не сте все заети и активни просто по навик. Важно е да проявите благоразумие. Днес не всичко, което ви е доставяло удоволствие или ви е носело придобивки, ще ви въздейства по същия начин. Отделете от времето си и помогнете на близките си, но в никакъв случай не чакайте отплата.
04 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Характерни за този ден са спокойствието и доброто настроение. Подхождате положително към всяко нещо, с което се сблъскате и това до голяма степен определя и добрите резултати, които постигате. Отпадат съмненията ви относно човек, когото сте считали за прегрешил спрямо вас. Имате чудесната възможност да се отпуснете и забавлявате вечерта.
04 юни 2020
Последни новини