13 °C

Кметът Караиванов инспектира ремонтите по „Образователна инфраструктура"

Изображение 1 от 2

  „На обектите, благоустроявани по проекта „Образователна инфраструктура“ в Асеновград се работи активно и в режим на добър контрол“, констатира при внезапна инспекция на място градоначалникът. Заедно с експерти от общинска администрация той посети терените на дейност по проекта, включващ двете средни училища, Св. Княз Борис Първи“ и „Св.св. Кирил и Методий“, както и детските градини „Пролет“ и „Зорница“ .

  В СУ "Св. Княз Борис I" вече са изпълнени строително-ремонтните работи по оградите на границите на имота, както и електро- и ВиК инсталациите в дворното пространство. Финализирани изцяло са дейностите по настилките в дворното пространство, оформени са алеи и площадки. Изпълнена е бетоновата настилка на спортните игрища, монтирани са стълбове за осветление, изпълнява се ограда. Предстои полагане на акрилната настилка на игрищата, доставка и монтаж на съоръжения за спортните игрища, както и за тематичните площадки, озеленяване. "Удовлетворен съм от оценката на директора Петър Шиков за това, че изпълняваните дейности по проекта действително отговарят на очакванията на училището. В качеството си на възложител, имам забележка към фирмата с ангажимента за напоителната система. Има възлагателно писмо, но все още не е започнала реална дейност на терен, няма да допусна неоснователни забавяния", предупреди Емил Караиванов.

  На втория обект ДГ "Пролет" се работи по електроинсталацията, положена е фасадна топлоизолация, шпакловка с мрежа и грунд, предстои изпълнение на фасадна мазилка. Изпълнени са СМР по ремонт на покрива. В дворното пространство се изпълняват демонтажни работи, след приключване на строително монтажните работи по фасадата на сградата започва сериозна работа по новото изграждане на дворното пространство. "Въпреки, че на този обект СМР-та започнаха най-късно, едва през месец май, тук се работи експедитивно и в гаранция, че сроковете ще се спазят", подчерта кметът и подчерта: "Ще бъда настоятелен всички срокове и по четирите обекта да бъдат спазени, а по задания те трябва да приключат за едни през август, за последните- през октомври, така че да няма неудобство за деца и ученици наесен".

  И в останалите две заведения - СУ “Св.св. Кирил и Методий“ и ДГ „Зорница“ кметската проверка показа активен етап на възложените по проекта дейности. Изпълняват се строително-монтажни работи на оградите по границите на имота. Изпълнена е бетонова настилка на спортните игрища, монтирани са стълбове за осветление. Започнато е изпълнение на настилка от вибропресовани плочи в дворното пространство. Изпълнено е озеленяване и облагородяване на зелените площи. "Направих забележка, че тук има известно забавяне в разписаните срокове на ремонтите, иначе се работи качествено", отбеляза Караиванов. В ДГ "Зорница" той разговаря с техническия екип на фирмата-изпълнител. В обекта се изпълняват ОВ и ВиК инсталации, работи се по санитарните помещения в детските групите. Изпълнява се конструктивно укрепване в сградата, подмяна на покривната хидроизолация, топлоизолация по фасадата на сградата. В дворното пространство се извършват демонтажни работи, премахват се дървета в лошо състояние, стари съоръжения, подготвя се двора за изпълнение на вертикална планировка.

  "Такива проверки ще има още по-чести, защото качественото и в срок изпълнение е изключително важно за общината като възложител", заключи кметът Караиванов.

  Източник: asenovgrad.net

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 21.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Чувствате се изпълнени с енергия и всявате бодрост навсякъде около вас. Днес ви се отдава прекрасна възможност да завършите нещо, което сте започнали отдавна и можете да бъдете сигурни, че удовлетворението ви ще е пълно, ако го направите.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Възможно е да се разделите с хора, които са ви разочаровали. По-често се вслушвайте в съвети, не са случайни. Възможни са обрати в плановете ви за деня. В професионалната сфера имате печеливши намерения, но е важно как ще ги реализирате. Ласкателите не са ваши съмишленици и колкото по-скоро го осъзнаете, толкова по-добре за делото ви.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Усетът ви днес ще ви подскаже най-доброто решение. Помислете за бъдещето си, помечтайте. Предстоят ви интересни и благоприятни за вас събития. Нужен ви е още малко хъс за да успеете. Не обръщайте внимание на дреболиите.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Деловите от вас ще следват срочността на многото си задачи, което ще определя и приоритетите им. Изграденото партньорско доверие ви помага да се справите по-лесно с тях, както и да планирате следващ проект. В личният ви живот ще настъпи оживление, най-вече в интимната сфера. У дома ви очаква приятна новина.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Не се тревожете за бъдещето си. Очакват ви предимно радостни събития. Концентрирайте се върху настоящите си задачи и всичко ще бъде наред. Успехът ви сред противоположния пол е впечатляващ. Все пак пестете си силите и бъдете по-критични при избора си.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ангажиментите, които ви занимават са прекалено много. Изкушението да се измъкнете от всичко е голямо, но не и за вас. Не избягвайте сериозните задължения, ще си помогнете много, ако се справите с тях още днес. Денят ще ви донесе приятни емоции, свързани с осъществяване на ваша мечта.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Решени сте да постигнете намеренията си и ще вложите много старание, за да се докажете. Не са изключени и по-рисковани ходове, но за тях имате своите обяснения. Помислете как да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение. Няма да се затрудните, стига да го желаете.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Вниманието и грижите, които влагате към някой или нещо, ще се оценят. На душата ви ще олекне, а делата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените време и енергия. Ще си дадете сметка, че сте могли много по-рано да изчистите проблема, без да задълбочавате в него. Делова среща ще ви зареди с добри очаквания.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Старанието ви ще се забележи, но не го проявявайте само по тази причина. Има много други неща, заради които си заслужава да се погрижите, като на първо място покажете искреното си отношение и внимание. По-малко съветвайте, повече действайте. Вълнуващи преживявания за онези, които не са загубили усета си към романтиката.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Стойте настрана от конфликти и интриги, за да запазите спокойствието на духа си. Занимавайте се с дела, които са част от общ проект и биха ви обогатили финансово и духовно. В търпението и компромисите е част от мисията ви. Децата и родителите ще напомнят за нуждите си, погрижете се.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Влагайки творчество в работата си, ще се радвате на добри резултати, които ще дадат отражение не само на финансите ви, но и в отношенията с партньора ви. Връзката ви ще укрепне, ще получите повече уважение и дадете простор на чувствата си, ще ви се отрази обновяващо на самочувствието, на плановете и на живота ви.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  За някои от вас денят може да бъде много ползотворен в делови план. Не оставяте много възможности на конкурентите си и си осигурявате добри позиции. Не бъдете прекалено взискателни към близките си. Критиките ви в един момент може доста да досадят и да станат повод за скандал. Ще намерите и достатъчно време за почивка в приятна компания.
  21 ное 2019
  Последни новини