22 °C

Кметът Караиванов инспектира ремонтите по „Образователна инфраструктура"

Изображение 1 от 2

  „На обектите, благоустроявани по проекта „Образователна инфраструктура“ в Асеновград се работи активно и в режим на добър контрол“, констатира при внезапна инспекция на място градоначалникът. Заедно с експерти от общинска администрация той посети терените на дейност по проекта, включващ двете средни училища, Св. Княз Борис Първи“ и „Св.св. Кирил и Методий“, както и детските градини „Пролет“ и „Зорница“ .

  В СУ "Св. Княз Борис I" вече са изпълнени строително-ремонтните работи по оградите на границите на имота, както и електро- и ВиК инсталациите в дворното пространство. Финализирани изцяло са дейностите по настилките в дворното пространство, оформени са алеи и площадки. Изпълнена е бетоновата настилка на спортните игрища, монтирани са стълбове за осветление, изпълнява се ограда. Предстои полагане на акрилната настилка на игрищата, доставка и монтаж на съоръжения за спортните игрища, както и за тематичните площадки, озеленяване. "Удовлетворен съм от оценката на директора Петър Шиков за това, че изпълняваните дейности по проекта действително отговарят на очакванията на училището. В качеството си на възложител, имам забележка към фирмата с ангажимента за напоителната система. Има възлагателно писмо, но все още не е започнала реална дейност на терен, няма да допусна неоснователни забавяния", предупреди Емил Караиванов.

  На втория обект ДГ "Пролет" се работи по електроинсталацията, положена е фасадна топлоизолация, шпакловка с мрежа и грунд, предстои изпълнение на фасадна мазилка. Изпълнени са СМР по ремонт на покрива. В дворното пространство се изпълняват демонтажни работи, след приключване на строително монтажните работи по фасадата на сградата започва сериозна работа по новото изграждане на дворното пространство. "Въпреки, че на този обект СМР-та започнаха най-късно, едва през месец май, тук се работи експедитивно и в гаранция, че сроковете ще се спазят", подчерта кметът и подчерта: "Ще бъда настоятелен всички срокове и по четирите обекта да бъдат спазени, а по задания те трябва да приключат за едни през август, за последните- през октомври, така че да няма неудобство за деца и ученици наесен".

  И в останалите две заведения - СУ “Св.св. Кирил и Методий“ и ДГ „Зорница“ кметската проверка показа активен етап на възложените по проекта дейности. Изпълняват се строително-монтажни работи на оградите по границите на имота. Изпълнена е бетонова настилка на спортните игрища, монтирани са стълбове за осветление. Започнато е изпълнение на настилка от вибропресовани плочи в дворното пространство. Изпълнено е озеленяване и облагородяване на зелените площи. "Направих забележка, че тук има известно забавяне в разписаните срокове на ремонтите, иначе се работи качествено", отбеляза Караиванов. В ДГ "Зорница" той разговаря с техническия екип на фирмата-изпълнител. В обекта се изпълняват ОВ и ВиК инсталации, работи се по санитарните помещения в детските групите. Изпълнява се конструктивно укрепване в сградата, подмяна на покривната хидроизолация, топлоизолация по фасадата на сградата. В дворното пространство се извършват демонтажни работи, премахват се дървета в лошо състояние, стари съоръжения, подготвя се двора за изпълнение на вертикална планировка.

  "Такива проверки ще има още по-чести, защото качественото и в срок изпълнение е изключително важно за общината като възложител", заключи кметът Караиванов.

  Източник: asenovgrad.net

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 26.05.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще вземате решения и ще следвате хода на изпълнението им, без да налагате мнението си. С действията си ще покажете на околните, че не търпите възражения, но без да влизате в открит спор или конфликт. Това го можете, но бъдете по-сговорчиви, за да не оставяте съмнения след себе си.
  26 май 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Настоявате прекалено много за нещо, което не е най-доброто което можете да направите за момента. Скоро ще ви се отдаде чудесната възможност да промените работата си към по-добро. Възползвайте се навреме и оставете настрана прекалено трудоемките си планове. В личен план ще ви се наложи да промените мнението си по определен въпрос.
  26 май 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес сте много продуктивни, особено що се отнася до творческата дейност. Ако имате възможност, изберете занимания, които изискват по-голямо уединение и концентрация. Не упреквайте другите за дребните си несполуки и не забравяйте да се усмихвате. Можете да направите вечерта си много приятна.
  26 май 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не пропускайте да насърчите онези, които се нуждаят от подкрепата ви. Създавайки творческа атмосфера около себе си, ще работите в синхрон с колегите и ще бъдете по-благосклонни на компромиси. Срещи и не провокирани покани ще направят деня ви вълнуващ, а намеренията окуражаващи.
  26 май 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес получавате предложения да се заемете с нови дейности, но ще трябва да прецените как това ще се съчетае с настоящата ви работа. Въпреки желанието ви да се включите активно, най-добре ще е да изчакате по-благоприятен момент. По постъпвайте лекомислено относно проблем в отношенията с ваш близък човек. Необходимо да изясните добре ситуацията.
  26 май 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не ви липсва самочувствие и подхождате доста уверено към непривична за вас сфера. Справяте се доста добре и това няма да остане незабелязано. Проблеми с държавната администрация може да ви поизнервят следобед. Не възлагайте големи надежди на обещана ви подкрепа. В последния момент може да се окаже, че ще трябва да се справите сами и това може да обърка плановете ви.
  26 май 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Повечето от работата, която ще свършите през този ден ще бъде подготвителна за нещо голямо в близко бъдеще, така че не се разочаровайте ако не получите реални резултати още днес. Имайте търпение и по отношение на колегите си, не изисквайте прекалено много от тях, тъй като това би могло да породи нежелани конфликти. Изненадайте любимия човек.
  26 май 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес на работното място ви очакват доста неща за вършене, но това едва ли ще се окаже проблем предвид голямата ви работоспособност през този ден. Впечатлявате околните с организираността си и целенасочените си действия. Постарайте се да не пренебрегвате уговорките си към близки хора заради професионални ангажименти, това ще ви създаде само главоболия.
  26 май 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Мнозина от вас ще се съсредоточат върху работата си. Налага се да изясните много неща преди да предприемете каквото и да било. Опитайте се да не се поддавате на внушения и чуждите емоции, пък били те и положителни. Това до голяма степен ще ви натовари и отклони от пътя.
  26 май 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Отнесете се с повече отговорност към себе си, има върху какво да се замислите. Подобрете отношението си към хората, които ви обичат, и без които не можете. Храните очаквания, които е възможно и да не се случат. Заложете на сигурното, то ще ви донесе повече удовлетворение, ако работите върху развитието му.
  26 май 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Авторитетът ви днес значително нараства. Деловите ви ангажименти ще приключат успешно с много добър финансов резултат. Успявате да се справите по блестящ начин с въпрос, който отдавна вълнува и хората около вас. Имайте повече доверие на човек от обкръжението ви, още повече, че той отдавна го е заслужил.
  26 май 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Включването ви в дългосрочен проект поддържа кондицията ви в добра форма и това си личи. Използвайте позициите си, за да защитите интересите си, ако това се наложи, но го направете дискретно, за да не си навличате нечий гняв. Ще отбележите напредък в усвояване на нови знания и повишаване на квалификацията си.
  26 май 2020
  Последни новини