13 °C

„Демократична България“ иска дигитализация на административни услуги и закриване на колекторските дружества

  Листа с 16 кандидати за народни представители от Хасково регистрира днес „Демократична България - Обединение“. От коалицията подадоха документите за регистрацията в РИК-Хасково, а по-късно дадоха пресконференция, на която присъстваха четирима от кандидатите.

  Водач на листата е Катя Панева от Димитровград, която трети мандат е общински съветник в Бригадирския град.

  Втори е икономистът Тодор Топалов, който е областен координатор на „Да България“, която е една от партиите в коалицията. Той беше и един от двигателите на антиправителствените протести миналото лято. Подчерта, че една малка извън парламентарна формация е успяла да наложи дневния ред в страната, успя да вкара в устите на хората две думи: „съдебна реформа“, успя да накара всички протестиращи да изрекат две думи: „оставка, Гешев“. Топалов каза, че на България й е нужно да има не само правителство, но и опозиция, която да бъде адекватна, знаеща и можеща. Заяви, че трябва да се сложи края на „безконтролното, арогантното, корумпираното, безхаберното управление на страната“.

  На четвърта позиция в листата е програмистът Станимир Стоянов, който също беше сред активистите на антиправителствените протести през 2020 г. Той заяви, че ще работят за дигитализация на голяма част от административните услуги, тъй като в момента в период на пандемия става ясно, че има огромни пробойни и се налага хората да се редят на опашки и да ходят от институция в институция.

  На шесто място в листата е адвокат Тодор Ташев от Димитровград, който е представител на гражданската квота. Той е един от местните двигатели на борбата с монополите и арбитражните съдилища. Ташев заяви, че участва в коалицията, тъй като смята, че това е единствената дясна коалиция, явяваща се на тези избори. „Искам да обърна специално внимание на безхаберието на тези парламенти, които минаха под управлението на ГЕРБ и се стигна до едни парадокси, че законите масово се променят с преходните и заключителните разпоредби“, заяви Ташев. Той допълни, че един от мотивите му да участва в изборите е това, че от около 3 години се бори за закриване на колекторските дружества. Даде за пример, че през 2019 година са били изтъргувани лоши кредити за близо 1 млрд. „Няма как да дадваме един ресурс на чужди търговски дружества, които го изнасят и самите те не произвеждат никога нищо“,

  В листата на Демократична България има още учители, лекари, еколози, които са от Хасковска област. Сред тях има още двама представители на гражданската квота – Асен Самуилов и Георги Апостолов“. „Всеки един от тях се е доказал в своята сфера“, заяви Катя Панева. Тя вметна, че общото между кандидатите за народни представители е общата визия за развитие на България, общи ценности и приоритети. Допълни, че през следващите дни ще представят детайли от кампанията си и ще дадат яснота за това какво точно искат да се промени в управлението на България през следващите години. Убедена е, че коалицията в Хасково ще има представителство в парламента.

  Ето пълният списък на кандидатите за народни представители на "Демократична България - Обединение" в 29 МИР-Хасково:

  1. Катя Максимова Панева

  Магистър по Европейска икономика и управление на администрацията. От 20 години работи в сферата на фармацията, собственик е на аптека. Има дългогодишен опит в местната власт и разработването на политики, свързани с местните общности. Създател е на фонд „Ин витро“ в Димитровград и е негов председател. Майка е на три деца.

  2. Тодор Димитров Топалов

  Роден е и живее в Хасково. Икономист по образование. Собственик на малък бизнес в сферата на експорта. Тодор е един от двигателите на антиправителствените протести миналото лято. Семеен с едно дете. Областен координатор на „Да Бългаия“.

  3. Димитър Константинов Иванов

  От 10 години работи като административен специалист в Българо-италианска логистична компания, оказваща техническа поддръжка и логистика на редица малки и средни предприятия от леката промишленост. Член на Националния съвет на Зелено Движение. Димитър е завършил Икономически техникум гр. Хасково и висше образование в С.А. „Д.А.Ценов” - Свищов, специалност „Финанси”.

  4. Станимир Димитров Стоянов

  Програмист с над 10-годишен опит, ръководител на различни софтуерни системи на фирми базирани в ЕС, Великобритания и Азия. Член на партия “Да, България”. Живее и работи в Хасково. Семеен с три деца.

  5. Драгомир Славчев Андонов

  Ландшафтен инженер. Живее и работи в Хасково. Един от водещите дизайнери в страната в производството на детски съоръжения за игра. Собственик на частна компания.

  6. Тодор Христов Ташев

  Адвокат. Роден е и живее в Димитровград. Тодор е един от местните двигатели на борбата с монополите и арбитражните съдилища. Страстен природолюбител и ловец. Баща на две деца.

  7. Стефан Георгиев Аврамов

  От 25 години работи за български и международни природозащитни неправителствени организации, като 9 от тях е регионален координатор на билатералната междуправителствена Българо-швейцарска програма за биологичното разнообразие. Стефан от Димитровград, живее в Хасково.

  8. Симон Френгюл Зенопян

  Инженер компютърно проектиране. Роден и живее в Хасково, където и работи в сферата на частния бизнес. Семеен с едно дете.

  9. Георги Апостолов Апостолов

  Създател и организатор на най-голямата киноложка изложба за немски овчарки. Собственик е на един от най-известните центрове за обучение на кучета в страната. От Димитровград.

  10. Асен Митев Самуилов

  Роден е в Димитровград през 1980 година. От 2017 година работи като възпитател в КСУ „Олга Скобелева“ в град Пловдив. Общински съветник в Общински съвет – Димитровград от Демократична България.

  11. Деян Янков Янев

  Директор на Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ – Хасково. Цялата му професионална кариера е преминала в системата на образованието. Общински съветник от Демократична България, председател на комисията по образование, култура и вероизповедания.

  12. Антони Стефанов Пашов

  Инженер-предприемач. Дълги години работи в сферата на аграрния бизнес. Антони е лидер на ДСБ в Хасково и е втори мандат общински съветник.

  13. Красимир Тончев Делчев

  Роден е в Харманли. Живял и учил в чужбина. Студент международен бизнес и политика в CBS University – Копенхаген. През 2012 г. се прибира в България, за да създаде малък семеен бизнес в Хасково. На 29 години.

  14. Васил Митков Василев

  Живее и работи в Димитровград в сферата на частния бизнес. Семеен с едно дете.

  15. Филип Димитров Симеонов

  Родът му е свързан за вечни времена с Хасково. Филип е внук на световно известната хасковска цигуларка Недялка Симеонова. Миналото лято той подари нейни вещи на Регионални музей, сред които и куфар, с която тя е обикаляла света. Роден е на 24 Септември 1969 г. в София. Над 15 г. е собственик на дружества, опериращи в областта на леката промишленост.

  16. Свилен Владимиров Овчаров

  44-годишен от Свиленград. Член на Зелено Движение. По професия е адвокат с юридически опит в области като зелен бизнес, био-продукция, био-сертифициране и ВЕИ. Притежава специализации по международно право и право на ЕС. Основател на доброволната експертна група “Зелените адвокати”.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (20)

  • 1
   Тъ
   тъпи кРатуни
   44 -13
   14:03, 2 мар 2021
   Безполезно разпиляване на гласове за да остане отново ГЕРБ на власт. Тези дребни душици ще гледат парламента през крив макарон.
   • Не
    Недоволен
    8 -15
    15:08, 2 мар 2021
    Хайде поредната Баба Ванга. Що си губиш времето с... Виж коментара
   • Да
    Да,България
    28 -7
    15:15, 2 мар 2021
    Поредната партия-схема на комунягите,представяща се за демократична партия,а всъщност целта и е да разпилее гласовете на десните избиратели. Най-голвмитв предатели в момента в България. Напълно са си заслужили призвището Поп Кръстьовци.
   • Пак сте обречени Раята
    ......
    Власт се взима с Кръв
  • 2
   Ме
   Меги Колева
   36 -6
   14:09, 2 мар 2021
   Как изобщо е възможно да се случи нещо в гр. Хасково, без участието на този въздух под налягане, дървен философ и ближещ подметки димитровградчанин, който успоредно бил ловец и природолюбител. Как така любиш природата, а убиваш безцеремонно нейните създания. Двуличник, демагог и посредственяк.
   • Яз
    язи
    8 -7
    15:54, 2 мар 2021
    http://www.dgnews.eu/news/article/5010?theme=Nash-advokat-promeni-sadeben-zakon-v-polza-na-hilyadi-dlazhnici#.YD5BiG8zbIV
    https://www.dimitrovgrad.bgvesti.net/news/447106/advokat-ot-haskovo-slaga-kray-na-zakonnata-krazhba-na-imoti
    https://www.dimitrovgrad.bgvesti.net/news/418107/khaskovski-advokat-nominiran-za-yurist-na-godinata
    http://www.dgnews.eu/news/article/2195#.YD5CKG8zbIU
    Само да припомня арбитражите изчезнаха , препятства закриването на държавните съдебни изпълнители отнети бяха част от делата от ЧСИ и дадени на ДСИ , когато беше абсурдно да се говори срещу "Лафка" и игрите на Черепа , се поиска именно тяхното затваряне още през 2015г. Не всички кампании се увенчават с успех , но не може винаги да се печели.
    А дали ловеца е защитник на природата може да видите отчетите на Съюза на ловците за изхранване на дивеча и неговото разселване .
   • Пи
    Питане
    1 -1
    20:01, 2 мар 2021
    Меги Колева , кого визираш !
   • Фо
    Фончо
    4 -1
    09:57, 3 мар 2021
    Хайде сега засегнатият от писанията на тази Меги Колева да стане прав и застане мирно и да обясни дали арбитражите изобщо изчезнаха благодарение на него, кои дела и от кой ЧСИ той взе и на кой ДСИ ги даде-конкретно, без локуми. Кое му е абсурдното на това да се говори против Божков и "Лафка", нали живеем в демократична страна /този още малко и ще има претенции за дисиденство/? Направил той първи стъпки за затварянето им, ами да беше направил някоя и друга крачка, а не да стъпваш тихо по терлици. Не всички кампании завършвали с успех, а защо даваш тогава пространствени интервюта все едно, че си изкачил Еверест? Явно правиш нечистоплътни опити да се саморекламираш, но си забравил да си оставиш телефонния номер, да ти звъни електората. И да започнем да ти гледаме отчетите в Съюза на ловците, ами ти си и наглец като всеки ловец.
  • 3
   Га
   Гаргалов
   23 -4
   14:22, 2 мар 2021
   Тоя ландшафтен инженер Драгомир на всеки избори се явява с нова партия. Изглежда е доста богат. Смена ги като салфетки.
  • 4
   См
   Смях в залата
   25 -3
   15:05, 2 мар 2021
   Ясно за какво е бил напъна на господата Топалов и Стоянов.
  • 5
   Ол
   Олимпийския принцип
   14 -6
   15:28, 2 мар 2021
   Може и да сме на последно място , ама важното е да участвуваме в изборите. Гадни смешници , патерица на ГРОБ. Ще изпълнят указанието на гробарите да разпилеят гласовете на опозицията.
  • 6
   Ян
   Янко Митев
   12 -12
   15:55, 2 мар 2021
   Единствената листа на партия в която има и свестни. Но и боклуците бол. Може да се гласува само с преференции
   • По
    покажи го
    20 -2
    16:06, 2 мар 2021
    Янко покажи го свестния та да се посмеем малко в това мрачно ежедневие.
  • 7
   1
   1
   7 0
   17:59, 2 мар 2021
   Само като видиш как са изцъклили очи и ти става ясно колко са.в час с реалността.
  • 8
   Са
   Само питам
   4 -2
   18:25, 2 мар 2021
   Кой е този Драгомир?Не може като калинка да обикаля партиите.Пари има-е колко да има,да не са милиони.
  • 9
   44
   4444
   2 -1
   22:22, 2 мар 2021
   Дай българия!
  • 10
   С.
   с.Брод
   4 -1
   13:05, 3 мар 2021
   Тодор Ташев , дървен философ , много добър адвокат , природолюбител и ловец - две взаимно изключващи се неща.
  • 11
   Бр
   БРАВО
   1 -3
   09:56, 5 мар 2021
   Троловете работят. Значи ги е страх :) . На гроб вече им мирише на коледа.
  • 12
   Ки
   Киро
   0 0
   00:14, 9 мар 2021
   Щерката на Максим водач на листата...Тия не разбраха ли,че с такива няма да вкарат никого от Хасково в парламента.

  Още новини

  Хороскоп за 18.04.2021

  Последни новини