Удостоиха с "Почетен гражданин" на Асеновград Йордан Кожухаров и д-р Иван Червенков (снимки)

    Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев удостои новите избраници със званието "Почетен гражданин".

    Това са управителят на асеновградската болница доктор Иван Червенков и общественикът и културен деец Йордан Кожухаров.

    Почетните граждани получиха подаръци и поздравления и от Общински съвет - Асеновград, връчени от заместник-председателя доктор Емил Караиванов.

    "Уважаеми доктор Червенков и господин Кожухаров, удостояването със званието "Почетен гражданин" е едно признание към Вас от нас. А и от всички жители на нашата община.

    С доктор Иван Червенков се познаваме от деца. След това започнахме като млади лекари в болницата и впоследствие всеки пое своя път.

    Доктор Червенков, това е признание към Вашата специалност и професионализъм, към организационното Ви умение да ръководите колегите си.

    Най-безкористната, най-искрената благодарност е тази, към медика, когато е помогнал на човек.

    Господин Кожухаров, Вас Ви познавам, още откакто бях ученик, а Вие - заместник-директор в гимназията. С искрени чувства изразявам възхищението си към Вас.

    Искам да Ви пожелая със същия ентусиазъм и професионализъм да се отнасяте към Вашите ангажименти и занапред.

    Продължавайте да бъдете пример за всички нас. Вие сте доказателството, че независимо от времето, човек, когато има желание, може да отдаде своите сили и интелект в полза на обществото", каза в обръщението си към новите почетни граждани кметът Грудев.

    Празничният ден продължи с концерт на Петя Буюклиева. Тя спечели овациите на стотици асеновградчани и гости на града в Градския парк със спектакъл, продължил повече от час.

    Пред асеновградска публика Буюклиева изпя познати и нови парчета. На финала на спектакъла си певицата припомни на местните превърналата се в химн на града песен "Мой, Асеновград".

    Кметът доктор Христо Грудев бе сред зрителите на концерта в Градския парк, след което поднесе красива аранжировка с цветя на Петя Буюклиева. Десетки фенове на певицата си направиха снимка с нея, а тя благодари за поканата лично на градоначалника.

    "Благодаря от сърце за прекрасните цветя! Сърцето ми остава в Асеновград! Хубав празник!", обърна се певицата към доктор Грудев.

    Събитията по повод празника на Асеновград продължиха с концерт на Вокална формация "Калина Малина".

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини