Новини 10 04 2024

  • 00:00, 10 апр 2024 г.
  • 1854
  • 0
  • 1
Атанас Атанасов: Скандалът в държавата с политици от ПП-ДБ няма да попречи на вота в Хасково
Скандалът в държавата с участието на политици от ПП-ДБ няма да попречи на местните избори в Хасково. Това заяви общинският съветник Атанас Атанасов. Той бе категоричен, че от местната структура ще се борят за всеки глас и за това гражданите да не се поддават на мръсните кампании.



Областният управител Гинка Райчева свиква консултации с партиите за състава на РИК
Тази събота започват консултациите за състава на Районната избирателна комисия в Хасково за предстоящите парламентарни и европейски избори на 9 юни. Срещата е свикана от областния управител Гинка Райчева и ще се проведе в зала „Марица“.



1,2 млн. лв. са заложили от ВиК-Хасково в инвестиционната си програма тази година
1,2 млн. лв. за инвестиции са заложили от ВиК-Хасково в програмата си тази година. Това съобщи управителят на водното дружество инж. Божидар Желязков. Липсата на кворум отложи днешното заседание на Асоциацията.




От днес стартира активният сезон за градозащита с ракети
Заради топлото време активният сезон по градозащита стартира по-рано. От днес всички 27 площадки в област Хасково са в пълна готовност да изстрелват ракети срещу градушки. През изминалата година от ледените късове е била спасена селскостопанска продукция за 250 млн. лв.



Мюсюлманите отбелязват Рамазан Байрам, стотици изпълниха храмовете за празнична молитва
Мюсюлманите празнуват един от най-големите си празници Рамазан Байрам. В най-голямата джамия в област Кърджали се събраха стотици вярващи. Сред тях бе и съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров.



Стартираха строителните дейности за разширяването на гробищния парк в "Райково"
Започна разширяването на гробищния парк в смолянския квартал "Райково". Проектът на община Смолян е финансиран с 2 милиона 740 хиляди лева от държавата.



Инициативен комитет събира средства за спешен ремонт на църквата в Дунево
Църквата "Свети Пророк Илия" в смолянското село Дунево се нуждае от спешен ремонт. Инициативен комитет от жители на населеното място отправи призив за събиране на средства.



Фитнес уреди получи като дарение Центъра за временно настаняване в Димитровград
Фитнес уреди получи като дарение Центъра за временно настаняване в Димитровград. Подаръкът направи най-успелият български културист Добри Делев.



Пролетна кампания на „Капачки за бъдеще“ ще се проведе в Хасково
Пролетната кампания на „Капачки за бъдеще“ ще се проведе на 13 април в Хасково. Алуминиеви кенчета, пластмасови бутилки и капачки ще се събират отново на площад „Свобода“. Средствата от предаването им ще бъдат използвани за закупуване на медицинска апаратура за детски и неонатологични отделения в страната.



Отличиха победителите в конкурса за детска рисунка, организиран от кърджалийската болница
В Кърджали отличиха победителите в конкурса за детска рисунка „Здраве за мен, здраве за всички“. Той бе организиран от Многопрофилната болница за активно лечение.



Станаха ясни победителите на двойки на държавния тенис турнир за момчета и момичета до 12 години в Хасково
Станаха ясни победителите на двойки на държавния тенис турнир за момчета и момичета до 12 години в Хасково. Финалите се играха днес.



Хасково приема 12-часово състезание по картинг
Хасково приема 12-часово състезание по картинг. В надпреварата отново ще се включат и родни звезди от шоу бизнеса и спортисти.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 3 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 4 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 5 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 6 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 1 седмица
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини