Новини 23 04 2024

  • 00:00, 23 апр 2024 г.
  • 1279
  • 0
  • 0
Откриха обновената сграда на ДГ "Осми март" в Хасково
Официално откриха обновената сграда на Детска градина "Осми март" в Хасково. Лентата прерязаха директорът Гергана Бойчинова и кметът Станислав Дечев. Средствата за реконструкцията са на стойност близо 900 000 лв.



От утре стартира системата за прием в първи клас в хасковските училища
От утре стартира системата за прием на първолаци в Хасково. Кандидатстването ще става само по електронен път. Свободните места в училищата на територията на общината са повече от децата.



Кирковото училище се изпълни с песни и танци
Кирковото училище в Хасково се превърна в сцена за десетки музиканти и танцьори. Концертът бе първото събитие, което се проведе в напълно обновената сграда. На 25 април вратите на къщата ще бъдат отворени за посетители.




СУ “Отец Паисий“ в Кърджали е единственото, което може да остане на двусменен режим
СУ “Отец Паисий“ в Кърджали е единственото в общината, което може да остане на двусменен режим в бъдеще. Причината е липсата на достатъчно помещения, в които да се провеждат занятията. Според ръководството проблемът може да се реши ако бъде върната старата сграда на учебното заведение.



Задържаха българин, издирван от Кипър за проституция и сводничество
Окръжен  съд - Хасково наложи постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража” на 48-годишен български гражданин, обявен за международно издирване от Кипър. Той е задържан преди дни на ГКПП “Капитан Андреево”.



В РИК-Смолян приемат заявки за регистрация на инициативни комитети за парламентарните избори
Районната избирателна комисия в Смолян официално встъпи в правомощията си. Председателят й Таня Светлинова беше назначена служебно от ЦИК, след като на проведените при областния управител консултации партиите не се споразумяха за мястото.



Най-възрастният данъкоплатец в България живее в родопското село Славейно
99-годишният Димитър Кавгазов от смолянското село Славейно е най-възрастният данъкоплатец в България. В данъчната си декларация към НАП-Смолян той е декларирал доходи от дивидент за ползване на гори.



Спад на нощувките и местата за настаняване в област Кърджали
Броят на функциониращите места за настаняване на туристи в област Кърджали през февруари е намалял с близо 12% спрямо същия период на миналата година. Регистриран е и спад при нощувките за този период. Данните са на Териториалното статистическо бюро.



Започва 21-то издание на Международния фестивал на камерния танц в Хасково
Танцьори от всички професионални танцови училища в страната ще участват в тазгодишното издание на Международния фестивал на камерния танц в Хасково. Той ще се проведе от 26 до 28 април в залата на Младежкия център. За първа година е предвидена награда за танц, специално подготвен за фестивала.



„Саяна Хасково“ срещу „Несебър“ в зонален финал от турнира за Купата на АФЛ
„Саяна Хасково“ и „Несебър“ излизат един срещу друг в зонален финал от турнира за Купата на Аматьорската футболна група. Двубоят е утре в Стралджа.



Ангел Ангов се класира на второ място на международния турнир "София Опен - Купата на Президента"
Ангел Ангов се класира на второ място на международния турнир "София Опен - Купата на Президента". На ката индивидуално състезателят на хасковския клуб по карате „Торнадо“ записа силно представяне и стигна до финала. Там обаче отстъпи с 3:2 гласа пред представител на Сърбия.



Два медала спечелиха хасковските джудисти на Европейската купа
Два медала спечелиха хасковските джудисти на Европейската купа. Надпреварата се проведе в Босна и Херцеговина.


Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 30 04 2024
Новини 30 04 2024
преди 3 дни
Новини 29 04 2024
Новини 29 04 2024
преди 4 дни
Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 1 седмица
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 1 седмица
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 1 седмица
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини