Новини 29 04 2024

  • 00:00, 29 апр 2024 г.
  • 1940
  • 0
  • 1
ВиК Хасково започна подмяната на магистрален водопровод на бул. "Васил Левски"
ВиК Хасково започна подмяната на магистрален водопровод по бул. „Васил Левски“. Съоръжението захранва няколко квартала в Хасково. Ремонтът ще продължи около месец и половина. С подмяната на тръбата ще се намалят авариите в голяма част от града.




Център за високи постижения ще има в ПГДС "Цар Иван Асен II“ в Хасково
Център за високи постижения ще бъде изграден в Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“ в Хасково. В него занятия ще провеждат ученици от 7 специалности. Днес бе направена символична първа копка.



7 детски градини в Хасково и Стамболово разполагат с панели за гореща вода
Седем детски градини в Хасково и Стамболово са с повишена енергийна ефективност. Те разполагат със соларни панели за гореща вода, което ще спести разходите за електричество. Дейностите са извършени със средства от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.




Група мигранти бяха задържани при гонка с полицията
Група мигранти бяха задържани при гонка с полицията. При преследването автомобилът с бежанците е катастрофирал на пътя между Хасково и Димитровград. От Районна прокуратура – Хасково привлякоха като обвиняем шофьора.



Радан Кънев от ДСБ се надява на нов петгодишен мандат в Европарламента
"България е изправена пред реален риск да връща пари по Плана за възстановяване и устойчивост, заради нереализирани проекти". Това заяви евродепутатът Радан Кънев на брифинг в Смолян. Той е част от листата на ПП-ДБ и ще се бори за следващ мандат в Европейския парламент.




Първи два случая на коклюш в област Кърджали
Два случая на коклюш са установени в област Кърджали. От Регионалната здравна инспекция съобщиха, че са се разболели възрастни хора. Те вече са поставени под карантина.



Все повече деца страдат от атопичен дерматит
Близо 30% от децата у нас и по света страдат от атопичен дерматит. Тенденцията е техният брой да се увеличава. Данните бяха изнесени на проведена в Кърджали информативна среща между лекари и пациенти.




Читалището в хасковското село Войводово е с обновен интериор
Читалище „Отец Паисий“ в село Войводово е с обновен интериор. В културната институция са ремонтирани 2 зали, доставено е и ново оборудване.




От днес започва Страстната седмица
От днес започва Страстната седмица. Това са последните дни от земния живот на Иисус Христос. С нея завършва Великденският пост и във всеки един ден се извършват специални служби от църквата.



Хора с "бензин в кръвта" дрифтиха благотворително на полигона край Полковник Серафимово
Благотворително дрифт шоу събра над 7600 лева за лечението на 23-годишния Георги Маринов от Пловдив. Шофьорите се събраха на полигона край смолянското село Полковник Серафимово.



3725 лева бяха събрани по време на благотворителна тренировка в Хасково
За поредна година спортисти организираха благотворителна тренировка в Хасково. Със събраните средства ще се закупят продукти за социално слаби хора.



„Димитровград“ разби „Розова долина“
„Димитровград“ разби „Розова долина“. Домакините спечелиха с 5:0. Като гост „Саяна Хасково“ записа минимален успех над „Созопол“.



Джан Октай спечели сребърен медал на Държавното лично първенство по бокс за юноши
Джан Октай спечели сребърен медал на Държавното лично първенство по бокс за юноши в Петрич. Състезателят на Боксов клуб „Хасково“ стана вицешампион в категория до 70 килограма. Възпитаникът на треньора Александър Калинов записа две победи, но на финала отстъпи пред Алекс Кацарев от „Юнайтед спорт“ (Пловдив).




Поредни успехи за състезателите на „Атлетик“
Поредни успехи за състезателите на „Атлетик“. Хасковлии стигнаха до 5 титли.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Последни новини