Новини 15 05 2024

  • 00:00, 15 май 2024 г.
  • 1942
  • 0
  • 1
Взривът в дома на Руснака е резултат от химична реакция, при която са били смесвани наркотици
Взривът в дома на Руснака е резултат от химична реакция, при която са били смесвани наркотици. Това съобщиха от Прокуратурата. От държавното обвинение обаче не казват, каква точно дрога е била забърквана.



Нов проект за подмяна на старите печки стартира в Димитровград
В Димитровград започва приемът на заявления от страна на домакинствата за безплатна подмяна на старите уреди за отопление с нови. Финансовият ресурс, с който разполага общината, е малко над 16 милиона лева. Средствата са отпуснати по Програма „Околна среда“.



Собственик на конна база протестира в Чепеларе, заради полицейски произвол
Собственикът на конната база в село Хвойна организира граждански протест срещу полицейски произвол от страна на служител на Районното управление в Чепеларе. Георги Юруков и подкрепящите го двайсетина души преминаха с шествие от общината до сградата на полицейското управление и поискаха справедливо разследване.




Все по-голям недостиг на млади кадри в различните браншове в Кърджали
Недостигът на млади кадри в различните браншове в Кърджали е все по-осезаем. Тревожната тенденция бе отчетена от „Бюрото по труда“ на информационна среща.



На работодателите в Смолян не достигат хора с професионална квалификация
Ден на отворените врати проведе Бюрото по труда в Смолян по повод професионалния празник на Агенцията по заетостта. Състоя се среща с работодатели, които поставиха своите проблеми при набирането на персонал.



ПГТ "Александър Паскалев" организира ден на професиите
Ден на професиите организира Гимназията по туризъм в Хасково. Пред зала „Дружба“ по атрактивен начин бяха представени всички професии, които се изучават в училището. Инициативата е насочена към кандидат-гимназистите.



ФСГ "Атанас Буров " в Хасково изпрати своите абитуриенти
117 абитуриенти изпрати Финансово-стопанската гимназия „Атанас Буров“ в Хасково. По традиция тържеството се състоя в деня на патронния празник на училището. В програмата бяха включени музикални изпълнения, театрални сцени и празнични слова.



Малки и големи се включиха в правописния маратон „Бъди грамотен“ в Димитровград
Малки и големи се включиха в правописния маратон „Бъди грамотен“ в Димитровград. Надпреварата, организирана от Академика.БГ, се провежда за осма поредна година.




Община Хасково стартира прием на предложения за финансиране на младежки проекти
Община Хасково стартира прием на предложения за финансиране на младежки проекти. За реализацията на идеите на младите хора в бюджета е предвидена сумата от 70 000 лв.



Европейската нощ на музеите ще бъде отбелязана и в Хасково
Огнено шоу и прожекция на филми ще бъдат организирани в Нощта на музеите в Хасково. Програмата включва oще безплатно посещение на Паскалевата и Шишмановата къщи, Кирковото училище и Регионалния исторически музей.



Журналистът Галя Щърбева представи книгата си в Хасково
Журналистът Галя Щърбева представи книгата си „Да хванеш гората“ в Хасково. Тя се срещна с читатели в Регионална библиотека „Христо Смирненски“. Изданието представя 30 истории на хора, които са избрали живота на село пред този в големия град.



СК “Родопи“ в Кърджали е с три бронзови отличия от Европейското първенство по канадска борба
Състезателите на Спортен клуб за хора със сензорни увреждания „Родопи“ в Кърджали се завърнаха с три бронзови медала от Европейското първенство по канадска борба. Форумът се проведе в столицата на Словакия Братислава.


Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Категории

Последни новини